22. nov, 2021

Er is een datum.

 

Om en nabij 10 december rijdt er een bestelbusje voor ons huis om de oplage van De Jufferswaard, een landje dat verbeelding zoekt, af te leveren. Dat heeft de drukker mij beloofd. 

Ondertussen heb ik ook mensen gevraagd of zij als verkooppunt dienst willen doen. Het zijn dezelfde mensen als drie jaar geleden toen ik met Sanne van den Born Ik weet nog hoe het was, ging verkopen.

Dank je wel; Ina, (van Woon- en Tuinwinkel Loenen in Renkum), Ronnie (van d' Oude Bloemensmidse in Heelsum) en Annet (van de Textielwinkel van Annet in Renkum) voor jullie bereidwilligheid om mij met dit project te helpen. 

Ik wil ook de Jufferswaard bedanken. De mensen die mijn bundel gaan lezen, zullen dat wel begrijpen. Het landje zorgde voor inspiratie, reflectie en ze hielp om gevoelens en vage gedachten zo nauwkeurig mogelijk van woorden te voorzien. Dat doe ik graag.

 Net zo graag, denk ik, als een van mijn vriendinnen voor iedereen sokken breit. Elke winter koop ik een paar bolletjes wol en gaat zij aan de slag. Op die manier brengt ze warmte en zorgzaamheid in de wereld. Zo zie ik dat. 

Nu hoop ik dat mijn bundel teksten op een bepaalde manier met haar sokken te vergelijken valt.

Dat het iets brengt. Schoonheid misschien.